Highlights en lowlights: dimensie aan het haar toevoegen

18 Jul Door Hairfashionnight.nl

Wil je je haar een nieuwe dimensie geven en meer diepte creëren? Highlights en lowlights zijn geweldige technieken om dit te bereiken. Door het toevoegen van lichtere en donkerdere tinten aan je haar, kun je een prachtige dimensie en levendigheid creëren. Hier is alles wat je moet weten over highlights en lowlights.

Wat zijn highlights?

Highlights zijn lichtere tinten die strategisch worden aangebracht op bepaalde delen van het haar. Deze techniek creëert contrast en helderheid, waardoor bepaalde lokken opvallen. Highlights kunnen worden gedaan met natuurlijke tinten die dicht bij je eigen haarkleur liggen, of met gedurfde kleuren voor een meer opvallend effect. Deze techniek is geschikt voor zowel blond, bruin als donker haar.

Wat zijn lowlights?

Lowlights zijn donkerdere tinten die worden gebruikt om diepte en schaduw aan het haar toe te voegen. Ze worden vaak toegepast op delen van het haar waar je meer definitie wilt creëren. Lowlights zijn ideaal voor het verlevendigen van blond haar of het creëren van contrast in bruin of donker haar. Ze kunnen worden gedaan met tinten die iets donkerder zijn dan je natuurlijke haarkleur.

Verschil tussen highlights en lowlights

Highlights en lowlights zijn tegengestelde technieken die elkaar aanvullen. Highlights voegen helderheid en dimensie toe door lichtere tinten te gebruiken, terwijl lowlights diepte en schaduw creëren door donkerdere tinten toe te voegen. Beide technieken kunnen worden gecombineerd om een nog meer dynamische look te creëren.

Welke kleurkeuzes zijn er?

Er zijn verschillende kleurkeuzes voor highlights en lowlights, afhankelijk van je haarkleur en de gewenste look. Voor blond haar zijn asblond, honing en platina tinten populaire keuzes. Voor bruin haar kunnen karamel, kastanje en chocoladebruin mooie resultaten opleveren. Donker haar kan worden verlevendigd met tinten zoals espresso, mahonie of diep rood.

Onderhoud

Om je highlights en lowlights fris en levendig te houden, is het belangrijk om regelmatig je haar te verzorgen. Gebruik kleurveilige shampoos en conditioners en vermijd overmatige blootstelling aan de zon om vervaging te voorkomen. Bezoek ook regelmatig je kapper voor bijwerkingen en verzorgende behandelingen.

Conclusie

Highlights en lowlights zijn geweldige technieken om dimensie en levendigheid aan je haar toe te voegen. Of je nu kiest voor subtielere tinten die dicht bij je natuurlijke haarkleur liggen, of gedurfde kleuren om een statement te maken, deze technieken kunnen je haar transformeren en je persoonlijke stijl versterken. Raadpleeg een professionele kapper om de perfecte kleuren en technieken te vinden die bij jou passen. Geniet van je prachtige haar met nieuwe dimensie en levendigheid!